Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Järna

Mariaskolan ger klassiker

Elever på Mariaskolan genrepade på torsdagen Alice i Underlandet på Futurum i Järna. Till helgen går ridån upp för allmänheten.

GENREP. Karima Holthusen spelar här Alice, som drömmer sig bort till Underlandet.

Bild: Paola N Andersson

Annons

Sen i höstas har sjuor och åttor på Mariaskolan i Järna övat på en teateruppsättning av Alice i Underlandet. I går var det dags för genrep inför skolans elever. För på lördag och söndag är det skarpt läge – då ska två framträdanden göras vardera dag för allmänheten klockan 13 och 16.30.

– Jag tycker att det är väldigt hög nivå på det här, sången är så perfekt, de är sådana talanger. Och det kan jag säga som varit ute så mycket på skolor, säger Viktoria Siwec från Teater Sláva i Huddinge, som engagerats i föreställningen.

Annons

Annons

Mariaskolan är en Waldorfskola där sång och musik är återkommande varje vecka på schemat. De 15 deltagande eleverna har gjort det mesta, både på och vid sidan av scenen; skådespeleri, scenografi, kläder.

– Vissa kläder har de sytt själva eller färgat, säger klassföreståndaren Åsa Magnusson.

Det blir två uppsättningar, där rollbesättningarna skiftar mellan deltagarna.

– Det är en rolig pjäs med många olika karaktärer, säger Karima Holfhusen, 15, som spelar Alice i en av uppsättningarna.

Vad berättelsen vill säga har hon också en tanke om.

– Jag tycker den säger att vi ska behålla fantasin genom livet, säger hon.


Torbjörn Granström

[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy