Annons

Annons

Annons

Södertälje

Körtjejer från Södertälje tog VM-guld på Hawaii

Hård träning gav resultat. Efter en andraplacering för två år sedan åkte barbershopkören Rönninge Show Chorus till Hawaii med siktet inställt på VM-seger i år.

Annons

Flera Södertäljetjejer sjunger i barbershopkören Rönninge Show Chorus som har deltagit i det internationella konventet Sweet Adeline Internationals, som också går som världsmästerskapen, på Hawaii.

I lördags tog kören, som i USA representerades av över 130 sångerskor, ett historiskt VM-guld. Dels är det första guldet till en kör utanför Nordamerika sedan tävlingarna började hållas 1973 och dels krossade kören det tidigare poängrekordet.

Annons

Annons

En av totalt tiotalet sångerskor i kören som är från Södertälje och som var med och tävlade inför de 10 000 åskådarna är Eva Stahl.

– Så häftigt, det var helt magiskt. Hela publiken stod upp flera gånger under vårt framträdande. Den kärlek och den värme vi har fått motta är helt otrolig. Jag tror inte jag har begripit ännu hur stort det här är. Inte bara för oss utan för hela barbershopvärlden, säger hon.

Nu väntar förhoppningsvis några dagar med avkoppling innan det är dags att åka hem och börja repetera inför julkonserterna.

–Vi hoppas på lite sol och värme nu. Och att bara få ha det skönt, säger Eva Stahl.

Över 800 körer har slagits för att få en plats vid årets tävling och från Sverige deltog ytterligare två körer.


Roger Stigell

roger.stigell@lt.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan