Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Polisen: Många bilar med trasiga lampor

Polisen varnar för att många trafikanter har dålig belysning. Det kan leda till krockar och föraren kan få böter eller fordonet kan avställas.

Polisen skriver på sin hemsida att flera uppgiftslämnare påtalat problemet med dålig belysning på många bilar ute i trafiken, uppgifter som polisen styrker.

Det kan röra sig om allt från en trasig huvudstrålkastare till fordon som helt saknar fungerande belysning.

Ljusbilden är många gånger felaktig, vilket kan blända mötande trafik. Det finns fordon som har samtliga belysningspunkter i funktion men föraren har inte gjort rent strålkastarna som därför lyser mycket sämre.

Annons

Annons

”Vi går in i en period då snön försvinner, vägbanorna och omgivningarna är våta vilket försvårar reflektionen av strålkastarnas ljus”, skriver polisen på sin hemsida.

Konsekvenserna utöver att någon kan skadas är att föraren kan få böter och i värsta fall kan fordonet förhindras att få köra vidare i väntan på att bristerna åtgärdats och fordonet kontrollbesiktats.


Karolina Önnebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy