Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bröllopsfesterna i Södertälje

Tillslag mot festlokal var del i jättesatsning

Det står nu klart att Ekobrottmyndighetens och Skatteverkets tillslag mot festlokalen Panorama ligger inom ramen för den myndighetsgemensamma satsningen mot grov organiserad brottslighet i Södertälje.

Bild: Jonas Tetzlaff

Annons

Som LT berättat tidigare har Förvaltningsrätten beslutat att frysa tillgångar på 3,2 miljoner kronor för Bedawid trading AB, som bedriver fester i festvåningen Panorama i Viksängen.

LT kan nu även berätta att Skatteverkets och Ekobrottsmyndighetens insats ligger inom ramen för den stora myndighetsgemensamma satsningen mot grov organiserad brottslighet som pågår i Södertälje.

Annons

– Det är riktigt att det handläggs inom ramen för den satsningen, men vi kan i dagsläget inte kommentera närmare, bekräftar åklagare Magnus Brännstedt på Ekobrottsmyndigheten, EBM.

Annons

Samtidigt som polisen slagit hårt mot de brottsliga gatugängen och nätverken i Södertälje den senaste tiden, fortsätter det myndighetsgemensamma arbetet mot den svarta ekonomin.

– Nu fortsätter vi ha fokus mot den ekonomiska kriminella strukturen de närmaste åren, säger Gunnar Appelgren, insatsledare för den myndighetsgemensamma satsningen.

Enligt bolagets 52-årige ägare, som riskerar åtal, har han och hans advokat, tidigare justitieminister Thomas Bodström, nyligen överklagat förvaltningsrättens beslut.


Torbjörn Granström

torbjorn.granstrom@lt.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy