Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

”Planket ska bli vår mötesplats”

En gemensam kärlek för foto blev starten för Planket i Gnesta. Nu hoppas Bengt Björkbom och hans fyra vänner som grundade fotoutställningen att den blir en årlig tradition.

Fotograf Bengt Björkbom anordnar bildutställning i Gnesta. Det är här den på bakre väggen som bilderna ska hänga.

Bild: Jonas Andersson

Annons

Det hela började på ett fik på Hornsgatan i Stockholm. Fiket, som tidigare hette Ellens bageri, var bland annat inspelningsplatsen för den berömda tv-serien Tårtan. Där fick Bengt och hans kamrater ställa ut sina fotografier. Med kaffe och bulle i handen började de fem kamraterna spåna om en fototräff i Gnesta.

Bengt berättar om det gamla fotoplanket, som tidigare fanns i Vitabergsparken

Annons

i Stockholm, som blev en mötesplats för fotografer där man kunde utbyta idéer, tekniker och skvaller.

Annons

– Jag vill att Planket ska bli en mötesplats för fotografer, där vi kan ha ett utbyte med varandra.

Alla som ställer ut sina foton på lördag är inbjudna av Bengt och hans kamrater men en liten del av Planket är öppet för icke inbjudna fotografer. Så det är först till kvarn som gäller på lördag om du vill dela med dig av dina foton på samma vägg som de inbjudna gästerna.

Det är inget tema på fotografierna som ställs ut, men de flesta är svartvita och

dokumentärt fotograferade. De flesta som ställer ut är amatörer, men utvalda av Bengt och kamraterna för sin skicklighet och sina vackra bilder.

– Jag gillar de svartvita, analoga gatufotona bäst. Det är det som svenska fotografer är kända för, urbana miljöer och inte en massa färger.

Läs mer i torsdagens papperstidning.


Lisa Rönnqvist Kulla

[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy