Annons

Annons

Annons

Nykvarn

Burop när skolreform röstades igenom

Det osade av missnöje på åhörarplats. Men nu är det ändå klart: Skolreformen i Nykvarn genomförs.
– Det viktiga nu är att ­byta ut de här politikerna i valet, sade föräldern ­Helena Isaksson.

Sista ordet i skolfrågan i Nykvarn är sagt. Åtminstone för tillfället.

Kommunfullmäktige röstade i går kväll ner motionen från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet om att skjuta upp omorganisationen av skolan. Men när valet närmar sig lär Nykvarnsborna bli påminda.

– Jag tror att skolfrågan väger tungt då. Kanske inte omorganisationen i sig, utan att man drev igenom den utan att lyssna på invånarna, sade Helena Isaksson, medlem i Nykvarns föräldraförening.

Annons

Annons

– Men nu kommer föräldrar och lärare se till att detta blir bra. Vi säger till våra barn att detta är bra. Men hjärtat är inte med.

50-talet åhörare var på plats – många av dem luftade sitt missnöje. Thomas Lindstedt (NP), utbildningsutskottets ordförande, deklarerade direkt att han inte tänkte debattera den här kvällen. ”Fy fan” och ”skäms”, hördes från publiken. Leif Erikssons (V) ilskna inlägg följdes däremot av applåder, liksom alla anföranden som oppositionen höll.

Omröstningen blev dock inte spännande. Skolmotionen röstades ner med 20–9. Burop följde liksom heta diskussioner i pausen.

Därmed är det nu helt klart: Från höstterminen är Turingeskolan och Björkestaskolan F–5-skolor, medan Lillhagaskolan är en 6–9-skola.Läs mer i fredagens papperstidning.


Mathias Jonsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan