Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

"Veganhora" och "fitta" – kökschef ångrar skämt om gäster

+
Läs senare

”Veganhoror”, ”Mitt i fi..an också” och ”Tror du inte fi...n ska ha dessert nu oxå”. Så uttryckte sig den välmeriterade kocken Niclas Ryhnell, kökschef på Lilla Styrbjörn, i en Facebookgrupp.Nu ångrar han sig.– Jag är jäkligt ledsen just nu, säger han till LT.

Niclas Ryhnell, kökschef på Lilla Styrbjörn.

Niclas Ryhnell la ut en bong i Facebookgruppen "Kreativa Kockar – Endast för Professionella". På den stod det: "2 mat 179 sek: Veganhoror. I statusraden skrev Ryhnell: Mitt i f…an oxå!!!." Han skrev också kommentaren ”Tror du inte fi...n ska ha dessert nu oxå”.

Skådespelaren Linda Kumlin såg inlägget och la ut det på twitter.

– Det var övervägande många som opponerade sig men det fanns också dom som inte gjorde det. Själv tycker att jag att det är så extremt dåligt, man blir besviken, säger hon.

Södertäljepolitikern Rodolfo Alvarez (MP) twittrade också upprört.

Niclas Ryhnell, finalist fem år i rad i tävlingen Årets kock, tog bort inlägget från facebookgruppen och ångrar nu att han skrev som han gjorde.

– Jag är djupt ångerfull och ber om ursäkt. Jag står inte bakom de där orden och skulle aldrig kalla någon för något sådant. Jag är jäkligt ledsen just nu. Det här känns inte som jag. Det här har tagit oändliga proportioner. Jag är en glad impulsiv person och det här var ett extremt dåligt skämt som inte föll i god jord, säger Ryhnell och fortsätter:

– Det är en viss jargong på den där kocksidan. Man lägger ut bilder på mat och skämt inom citationstecken. Interna skämt som de inom branschen förstår. Men den här fejkbongen, de här veganerna fanns inte ens, blev helt fel.

– Jag är jäkligt ledsen och tycker att det är tråkigt om någon har tagit åt sig. Det kommer både vegetarianer och veganer och äter hos oss. Och jag vill förtydliga att jag absolut inte har något emot veganer eller vegetarianer. Tvärtom, jag har till och med skrivit en kokbok om vegetarisk mat.

Niclas Ryhnell säger att den hårda jargongen nu ska bort från restaurangen.

– Det finns en jargong som är en rätt skön jargong, sedan finns det en jargong från den gamla skolan med hårda ord. Men den ska bort nu, säger Ryhnell och avslutar:

– Jag är inte rädd för att förlora gäster, det är inte det. Det jag är mest rädd för är att folk ska tro att jag är ett jävla svin, att folk ska se mig på stan och peka, titta där går det där jävla svinet.

Annons
Annons
Annons