Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södertälje prisas för hög andel ekomat

På fredag får Södertälje kommun under pompa och ståt på Operaterrassen i Stockholm ta emot pris av jordbruksminister Eskil Erlandsson för sin höga andel ekologiska inköp.

Annons

Södertälje kommuns ekologiska inköpsandel är 30 procent och kommunen hamnar därmed på delad tredje plats, tillsammans med Rättvik, i Ekomatsligan, endast 4,6 procentenheter efter Lund som tog hem första platsen.

– Vi är oerhört stolta över EkoMatsCentrums erkännandet. Det finns flera faktorer till att vi kommit så långt i vårt arbete med ekologisk mat som vi gjort, bland annat kunskap och utbildning inom den egna organisationen. 30 procent är bra, men det är inte tillräckligt. Vi kommer att fortsätta att jobba för att öka de ekologiska inköpen än mer, och hoppas givetvis på att toppa Ekomatsligan nästa år, säger Lars Ekström, resultatenhetschef på kostenheten-Förskolor.

Ekomatsligan är kommuner, landsting och regioner i Sverige som redovisat en hög andel inköpta ekologiskt producerade livsmedel. Detta är den nionde nationella marknadsstudien över ekologiska livsmedel i offentlig sektor. Syftet med undersökningen är att visa på intresset för ekologiskt i landets kommuner och landsting samt hur intresset förändras över tiden.

Annons
Annons
Annons