Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anhållen för mord på sin fru

Under tisdagseftermiddagen kom flera samtal in till polisen från en adress i Brunnsäng. När polisen kom till platsen fann man en död kvinna. Under kvällen anhölls hennes make för mord.

Annons

Larmet kom in till polisen klockan 15.08 på tisdagen. Kort efter att polis kommit till platsen kunde en man gripas – misstänkt för mord. Mannen skulle senare visa sig vara den mördade kvinnans make.

Eva Malm, stationsbefäl vid Södertäljepolisen, berättar att man mottog flera samtal från adressen i Brunnsäng. Bland andra ringde den mördade kvinnans man – tillika misstänkt gärningsman – själv ett av samtalen till polisen.

I lägenheten fanns också ett litet barn.

– Barnet är nu omhändertaget av socialen, berättar Eva Malm.

17.30 var tekniker från Huddinge på plats och 18.20 hävdes avspärrningarna kring huset.

Gundi Lövberg bor i grannhuset. Hon stod vid polisens avspärrningsband tillsammans med sitt tvååriga barnbarn. Hon berättar hur hon såg de sex polisbilarna och hur hon undrade vad som hänt.

– Det är fruktansvärt obehagligt, sa hon. Det händer överallt annars, men att det ska hända just där man bor ... Väldigt olustigt, måste jag säga.

Under eftermiddagen och kvällen samlade polisen in den bevisning som initialt är viktig i utredningen.

– Vi har knackat dörr och pratat med grannarna. Vi har tagit den misstänktes kläder i beslag, och jag misstänker att man har tagit andra beslag från lägenheten, berättar Eva Malm.

Vid 21-tiden på kvällen var polisens tekniker fortfarande kvar på platsen.

Både den misstänkte gärningsmannen och den mördade kvinnan är i 40-årsåldern. Den misstänkte mannen är inte tidigare dömd för något brott. Under kvällen hölls förhör med den honom.

– Han var fåordig under förhören, och nya förhör ska hållas med honom under morgondagen, säger Eva Malm.

Under kvällen fattade jouråklagare beslut om att anhålla mannen – misstänkt för mord på sin fru.

17 kvinnor drabbas varje år

Cirka 17 kvinnor dödas per år av en man i en nära relation. Siffran legat stabil de senaste 20 åren. I genomsnitt tre till fyra män dödas i en nära relation varje år.

– När en kvinna dödas sker det oftast i hemmet, med kniv. I nära hälften av fallen finns en tidigare historia av hot och våld, säger Mikael ­Rying, kriminolog vid Mitt­universitetet.

När kvinnor faller offer sker det oftast i samband med en separation.

Källa: TT

Annons
Annons
Annons