Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga nappar – många appar

Genom surfplattor ska barn få en mer lärorik förskola. Sedan förra veckan har barnen på totalt sex olika förskolor och förskoleklasser i uppgift att testa den nya tekniken.

Annons

Surfplattan har varit höstens stora samtalsämne inom teknikvärlden och blev i november utnämnd till årets julklapp. Med en storlek som en mindre dator och med en möjlighet att både peka direkt på skärmen och surfa på webben, spås den bli en framtida storsäljare.

Men på Filens förskola har man redan tjuvstartat julfirandet. Filen är en av de förskolor och förskoleklasser i kommunen som under ett knappt år ska undersöka surfplattans pedagogiska potential.

– Den ska testas hur den fungerar i förskolans värld. Möjligheterna som vi ser är stora, men det är barnens uppgift att pröva sig fram, säger Margareta Ljungberg som är en av sex ansvariga pedagoger inom kommunen.

Bakom satsningen står Pedagogiskt centrum som har i uppgift av Södertälje kommun att bland annat förse kommunens skolor och förskolor med aktuell media. Surfplattorna som de nu satsat på kostar mellan 5000 och 8000 kronor.

– Om barnen är nöjda, kommer vi att satsa på fler plattor i vår verksamhet, säger Malin Fölster på Pedagogiskt centrum.

Läs mer i måndagens pappers-LT.

Annons
Annons
Annons