Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heder kan ligga bakom skjutningarna

Enligt uppgift till LT ska en släktfejd med hedersrelaterade motiv ligga bakom dödsskjutningarna i Norrköping, där Södertäljebor ska ha varit inblandade.

Annons

Minst två män från Södertälje var inblandade i det våldsamma bråk i Norrköping natten till tisdagen då två bröder avled av skottskador i något som polisen kallade för släktfejd.

Det var många, uppemot 30 personer, som gjorde upp i ett våldsamt bråk, som polisen kallade en släktfejd.

Två personer dog och sex personer skadades i släktbråket i Norrköpingstadsdelen Hageby.

– Det är två bröder som är avlidna. Och vi utgår ifrån att det handlar om en historisk osämja, om en släktfejd, sa Norrköpingspolisens områdeschef Anne Asp på presskonferensen på tisdagseftermiddagen.

Källor med insyn i konflikten berättar för LT att allt startade med en skilsmässa för fem år sen. Kvinnan har sedan träffat en ny man och i söndags besökte hon S:ta Mariakyrkan i Norrköping.

I kyrkan fanns också släktingar från exmannens familj. När de fick syn på kvinnan och hennes nya man ska dispyten, med kränkande uttalanden ha startat. Under kvällen och på måndagen ska dispyten ha eskalerat. Så vid tiotiden på måndagskvällen nådde bråket sitt crescendo i stadsdelen Hageby i Norrköping.

Enligt SVT:s ABC-nyheter kan en vårdnadstvist var ett av skälen till att bråket uppstått.

Flera personer rök ihop med skjutvapen, knivar och knogjärn. Sex personer fick föras till sjukhus. Två bröder avled. Enligt uppgift till LT tillhör de kvinnans sida. Fyra personer sitter anhållna.

Båda familjerna som är i fejd uppges tillhöra samma släkt.

– Motivet är heder, säger en insatt källa till LT.

Till Expressen säger Carina Andersson vid polisen Östergötland att en av de som togs till sjukhus, men även en utpekad gärningsman, är från Södertälje.

Enligt ABC-nyheterna 18.00 på tisdagen är två skadade personer från Södertälje

Mer läsning

Annons