Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Waltin: ”Är så nyfiken – kan knappt bärga mig”

Många väntar på de två sista nyförvärven. Mats Waltin däremot är mer förväntansfull över spelarna som redan finns i laget – SSK bygger sin framgång på att de ska hitta en ny nivå.– Jag blir mer och mer nyfiken, säger Mats Waltin.

Annons

Mats Waltin.

Många väntar på de sista nyförvärven. Så också Mats Waltin. SSK:s sportchef och huvudtränare har två luckor kvar i truppen. Men får han själv välja lägger han hellre fokus på de spelarna som redan finns i truppen.

För även om SSK fyllt på med ett antal nyförvärv, är det en stomme från förra säsongen i division 1 som Waltin bygger sitt lag kring. Och det är utvecklingen av dessa spelare som ska ge SSK framgång nästa säsong.

– Det händer en hel del i gruppen för varje vecka. Jag blir bara mer och mer nyfiken. Jag är så nyfiken så jag knappt kan bärga mig att få se resultatet, säger Mats Waltin.

Det var förra sommaren som grunden lades och den målmedvetna träningen skulle få spelarna att nå en högre nivå än de nått förut. Nu har träningen trappats upp och Waltin tycker sig se börja se frukten av det.

– Spelarna börjar komma in i något som de inte varit vana vid förut. Det är goda träningsförhållanden. Det ska bli otroligt spännande att se dem på isen sen, för det är ju faktiskt där jobbet ska utföras sen, säger han.

Hur ser du utvecklingen, konkret?– Det är fysiska grundsaker som jag ser skillnad på. Jag ser att spelarna har blivit starkare, de har en helt annan ork nu än vid samma tid förra året. De får inte lika mycket skavanker nu som då av den här träningen. De har en helt annan tålighet. Det är stor skillnad på hela gruppen av att de fått gnugga på vecka efter vecka. Därför ska det bli otroligt spännande när det blir hockey sen, säger Mats Waltin.

Han förstår att många väntar på de sista nyförvärven och är nyfiken på vilka det blir, men själv är han alltså mer intresserad av att se sina spelare utvecklas.

– Jag tycker att det är ännu mer intressant att se hur mycket man kan få ut av de vi har och hur mycket vi kan förbättra oss, säger han.

Just nu får han dock inte se mycket av spelarna. De har semester, med egen träning, i ytterligare en vecka och återsamlas igen den 25 juli. Den veckan ska hela truppen iväg på ett läger utanför Trosa.

– Jag ska inte säga så mycket om vad som väntar där. Men det blir nog rätt tufft, säger Waltin.

Efter det väntar det första ispasset, inför publik i Scaniarinken, lördagen den 30 juli. Sedan är säsongen här.

Hur mycket semester det blir för Waltin själv? Inte alltför mycket, verkar det som.

– Jag ser fram emot säsongen och är mycket uppe i det. Jag inspireras av det. Men en del semester blir det. Men mest dagsutflykter, säger Mats Waltin.

Annons
Annons
Annons