Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagelin lämnar SSK

Han kom in och satte standarden. Nu har dock Carl Hagelin spelat klart i SSK - för denna gång.

Annons
Carl Hagelin.

24-årige Hagelin kommer inte tillbaka till SSK från New York där han just nu rehabiliterar sin axelskada. Forwarden, som förstärkt sin moderklubb under NHL-lockouten, utnyttjar sin option att säga upp avtalet med SSK före den 8 december.

- Vi har väl mer eller mindre känt på oss vart detta skulle bära hän. Men nu är det formella på plats, säger SSK:s klubbdirektör Maria Andark.

Har New York Rangers haft något mandat att påverka i frågan?- Det vet jag faktiskt inte. Men jag vet att Calle är väldigt professionell, och detta handlar nog mycket om att han vill ta det säkra före det osäkra med sin axel.

Om NHL-säsongen skulle komma att ställas in, finns chansen att Carl Hagelin återvänder till SSK?- Vi planerar inte för det. Klart att man har ett uns av förhoppning, men det är mest med hjärtat.

Påverkar Hagelins beslut när det gäller truppsammansättningen?- Calle var en bonuskille och vi kommer inte att ersätta honom. Men det är klart att han betytt jättemycket för oss på många sätt. Han tränade med oss under sommaren och passade väldigt bra in i laget. Inte minst har han varit en oerhört god förebild för de yngre som på nära håll kunnat se hur hårt han jobbat på och utanför isen, säger Maria Andark.

Carl Hagelin spelade åtta matcher i allsvenskan och stod för fem mål och sex assist.

Annons
Annons
Annons