Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagelin följer utvecklingen

Han kan vara iväg på ett dygn, om bara han får beskedet att lockouten är avblåst. – Jag har en app på mobilen där vår advokat berättar om läget, säger SSK:s NHL-förstärkning Carl Hagelin.

Annons

De flesta hockeyälskare hoppas nog att NHL-konflikten ska ta slut. Fast knappast de som håller på SSK. För NHL-duon Matt Read och Carl Hagelins inträde i laget har gett mycket positiv effekt.

–Får jag besked om att de kommit överens, sticker jag direkt. För även om jag trivs här och det är roligt att spela med SSK så vill man ju spela därborta, säger Carl Hagelin efter torsdagsträningen.

Som vanligt var han kvar längst, mellan skotten och styrningarna körde han extra skridskoåkning.

– Men det är inte så att jag tänker på att konflikten kan ta slut, inte medan jag tränar. Men om några timmar, när USA vaknat kommer jag nog kolla mejlen. Jag kan sticka direkt, jag har inte väskorna packade, men jag har koll på vad som ska med och att hitta en flygbiljett till New York är inte svårt, säger Hagelin.

NHL:s senaste avtalsbud innebär framförallt en 50/50-delning av intäkter, vilket tidigare varit huvudtvisten i förhandlingarna. Om det är en eftergift eller förhandlingstaktik får vi se. Det sätter press på spelarna, facket får svårt att argumentera för ett rättvist avtal och inte gå med på 50/50.

Annons
Annons
Annons