Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DIF-stjärnan krossade ruta

Redan under matchen syntes frustrationen. Och efter 2-4-förlusten rann det över för Djurgården.

Annons

SSK-funktionärer berättade för LT-sporten om vad som hände när allt var sagt och gjort på isen i Axa sports center. Djurgården, med unga superstjärnan Gabriel Landeskog i spetsen, var förgrymmade efter 2-4-förlusten.

- Landeskog drog sönder en ruta med sin klubba på väg tillbaka in i omklädningsrummet. Inte så snyggt kanske. Vad kan klubban kosta, 2000 spänn? Och sedan rutan, 3000 eller nåt. Men Landeskog har nog råd, sade funktionären med ett snett leende och en blick i riktning mot den trasiga fönsterrutan nära spelarutgången i Axa sports center.

Redan under matchen drog Djurgården på sig flera längre straff. Douglas Murray snackade till sig en personlig tiominutersutvisning mitt i den andra perioden. Och i slutet av matchen rann det över för såväl Jimmie Ölvestad som Murray efter att SSK gjort 4-2 och Djurgården innan tyckt att SSK medvetet flyttat på sin egen målbur. Vilket i så fall borde ha lett till ett straffslag.

– Mina spelare säger att de flyttar målburen. Och jaa, där kommer en liten fin extraknuff, säger DIF-tränaren Challe Berglund till Viasat Hockey när han ser tv-kanalens reprisbilder.

När domaren Christer Lärking sedan ser samma reprisbilder har han en annan uppfattning än Berglund. - Nej, ingen straff, säger Lärking till Viasat Hockey.

LT-sporten sökte Gabriel Landeskog utan framgång under lördagskvällen. Men till Sportbladet säger 19-åringen:

– Självklart slog jag absolut inte sönder en ruta med flit, det tror jag att de flesta förstår. De som känner mig vet att jag inte skulle göra så. Sedan... vi har precis förlorat en känslosam match, då kan känslorna slå över. Jag var frustrerad och tanken var väl att slå klubban i frustration. Jag slog på kanten, klubban vek sig, och glaset gick sönder. Det var en ren olyckshändelse och självklart betalar jag skadeståndet.

Och via Sportbladet hälsar Landeskog:

– Jag försökte faktiskt få tag på en vaktmästare så att jag kunde lämna mina kontaktuppgifter. Läser någon i Södertälje det här får de gärna kontakta mig.

Annons
Annons
Annons