Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assyriskas grisfest kom av sig - föll mot Ljungskile

Det blev ingen grisfest i Bohuslän. Trots bra spel i första halvlek, föll Assyriska ihop helt efter att Ljungskile skjutit slutresultatet 1-0 på frispark.

Annons

Assyriskas tränare Sören Åkeby menade inför matchen att laget behövde grisa för att ta poäng nu på slutet. Men det blev inget grisspel, snarare öppet och bra anfallsspel från gästerna mot topplaget.

Men trots att man tidigt förstått att mittfältaren Jonas Lindberg hade en giftig högerfot (då han sköt en frispark i ribban) drog Mike Owusu på sig en onödig frispark i farligt läge i början på andra halvlek. Jonas Lindberg tog sats och sköt 1-0 i första krysset.

Då dog Assyriska. Helt.

Ljungskile, som inte alls spelade som ett topplag i första, tog över totalt. Skapade chans på chans medan Assyriska inte fick till en enda bra målchans. Självförtroendet, som såg ut att byggas upp lite efter en bra och ganska fyndig första halvlek, försvann helt efter 1-0-målet.

Tre byten hjälpte inte. I stället var Ljungskile väldigt nära att göra fler mål, gång på gång.

Något som hade behövts var att Mattias Genc fått in något av hans två bra chanser i första, eller att Aziz Corr Nyang fått sitt skott från nära håll under ribban.

Assyriska är kvar i botten, medan Ljungskile gick upp i serieledning.

Annons
Annons
Annons