Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deltävling i supermoto kom till Tuvängen

Om du korsar motocross och roadracing så får du supermoto. I söndags gick den tredje SM-deltävlingen på Tuvängen.– Det var fantastisk racing, säger Maeva Sponbergs, medieansvarig på arrangerande Södertälje Kart Racing Club.

Annons
Gammal är äldst. Tommy Ekström fyllde 50 på lördagen och slutade 11:a i Openklassen på söndagen.

Kevin Krieg svarade för den största framgången från SKRC:s sida då han slutade trea i Open-klassen, klassen under Elit. Krieg ligger fyra totalt. Pär Hammarstrand slutade åtta på Tuvängen i Elitklassen och ligger tolva totalt. För far och son, Nicke i Elit och Tommy Ekström (Open) gick det sämre. För 21-årige Nicke gick det inte alls eftersom han var skadad efter en vurpa tidigare i somras.

– Vi var i Tyskland och tränade och fick en så kallad highsider, det släppte och högg rätt så hårt så jag blev avkastad av hojen. Nyckelbenet gick av bakåt, säger en bandagerad Nicke Ekström som rasade till en total 15:e plats. Men så har han bara kört en deltävling också.

Men han räknar med att köra de två avslutande deltävlingarna.

Tommy Ekström fyllde 50 på lördagen och slutade 11:a på söndagen.

– Jag är lite återfallsknutte, jag körde för tio år sedan. Jag fyllde ju 50 här och jag sa att när jag fyller 50 så ska jag börja tävla igen, säger Ekström.

Elitklassen vanns av den stora dominanten på senare år och flerfaldige svenska mästaren Henrik Karlsson, Örebro.

Annons
Annons
Annons