Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En seger från SM-guld

Nästintill fullsatt i Täljehallen. Och säsongens hittills viktigaste match. Södertälje Kings gjorde ingen besviken. Efter 84–75 mot Sundsvall är laget en seger från SM-guld.

Annons
Toni Bizaca, Kings.

Sundsvallscoachen Peter Öqvist inledde presskonferensen med två ord – Tobias Borg – innan han tog en konstpaus. Och visst var den unge Kingsguarden på stort spelhumör inför en kokande hemmahall.

Men en annan ung man vid namn Alexander Lindqvist var kanske den allra största finalhjälten. För efter en extremt jämn och tät drabbning lyckades Kings till slut skaka av sig Sundsvall i den fjärde perioden. Och frågan är om inte Lindqvists magiska minut var matchavgörande.

Vid ställningen 68–64 fick han bollen av John Roberson. Placerad långt ute i det högra hörnet tvekade Lindqvist inte en tusendel. 22-åringen sänkte en klockren trepoängare och fick mer än hälften i Täljehallen att ställa sig upp och jubla.

Lindqvist nöjde sig inte med det. I nästa anfall hittade han rätt försvarsposition i rätt ögonblick och tog emot Sundsvallsstjärnan Jakob Sigurdarson som gick rakt in i fällan och fick en offensiv foul.

– På trean nere i hörnet var jag ju helt ren, så det var bara att skjuta i bollen. Sedan foulen ...ja, det kändes skönt, sade Lindqvist som även tog fyra returer under sina drygt nio minuter på matchgolvet.

Den fjärde finalmatchen blev till slut den minst spännande hittills, då Kings i slutminuterna hade full kontroll på läget.

– Returtagningen var jätteviktig. Sundsvall mördade oss där i den första halvleken. Det fick vi höra också i pausen, sade Lindqvist med ett leende i riktning mot sin coach, Vedran Bosnic.

Kings har nu 3-1 i matcher i finalserien och kan säkra SM-guldet vid seger på lördag i Sundsvall.

Mer om SM-finalen i fredagens papperstidning och i natt på sportbloggen.

Annons
Annons
Annons