Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Låt inte hyresvärden flyttstäda

Debatt

Undertecknad flyttade efter sju år som skötsam hyresgäst av en liten tvåa på 42 kvadratmeter från Södertäljes största hyresvärd och städade naturligtvis lägenheten – som jag själv tyckte – noggrant.

Utrustning. För städning.

Tydligen fanns det brister, jag är inget proffs.

Efter cirka två veckor fick jag en faktura från bostadsbolaget på 14,5 timmars städning, uppgående till nästan 4 000 kronor och som ”bevis” hade man även foton från min påstått dåligt städade lägenhet. Som exempel kan nämnas: 3,5 timmar städning av badrum, 2 timmars dammtorkning av lister, städning kyl/frys, spis och diskbänk 4,5 timmar samt dokumentation 2 timmar.

Då jag klagade på de rikligt tilltagna städtimmarna hävdade bostadsbolaget att de hade ”fullt förtroende” för sin externa utförare och att foton finns som ”bevis”.

Jag har alltså inget annat val än att betala.

Tydligt är att det ”externa städbolaget” som åtnjuter bostadsbolagets fulla förtroende har rundat upp städtiderna rejält, något som enbart drabbar den avflyttande hyresgästen och därför är helt ointressant för hyresvärden att ifrågasätta.

Hade jag själv anlitat en egen, seriös städfirma för flyttstädning hade priset för städning av den lilla lägenheten säkert blivit betydligt lägre.

Jag råder därför andra att göra så, hellre än att bli utlämnad åt hyresvärdens externa utförare som tydligen har fribrev att skriva upp hur många städtimmar som helst.

numera vis men icke rik

Avflyttad hyresgäst

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons