Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsstjärna gästar Estrad

”I musiken kan du förmedla budskap som inte går att uttrycka i ord.” Det säger Abeer Nehme som är en av Mellanösterns största sångerskor. 
På fredagen avslutar hon sin Sverigeturné på Södertälje stadsscen.

Annons

– När du föds i ett land som kantats av krig och konflikter, stärker det din karaktär. Du har mer att berätta om i din musik, säger Abeer Nehme.

På sitt första soloalbum Aroma of my prayer speglar hon sitt hemland Libanon genom musiken. Därför föll det sig naturligt att skivan blev en blandning mellan olika musikstilar och språk.

Abeer Nehme har själv producerat albumet och tillsammans med sina bröder har hon komponerat musiken.

– Jag har verkligen lagt ner hela min själ i det arbetet. Du kan verkligen känna doften av marken, sanden och människorna, allt det där framträder i låtarna, säger hon.

Innan Abeer Nehme landade i Sverige var hon på turné i USA. På torsdagen i förra veckan åkte hon från USA till Libanon för att delta i Murex D’Or-galan – Mellanösterns motsvarighet till Grammis- och Oscarsgalan. Där fick Abeer Nehme ta emot galans hederspris.

– Det betyder enormt mycket, just för att jag inte fick det enbart för en låt utan för min röst. Alla vill ju bli uppskattade för det man gör, säger hon.

Läs mer i fredagens papperstidning.

Annons
Annons
Annons