Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De lever för varandra och sin stora publik

Trio me’ Bumba och The Beatles på gemensam turné. Orimligt? Inte alls. Den folkkära trion har hunnit med mycket under åren. På lördag spelar de i ABF-huset. (UPPDATERAD 12.50)

Annons
Trio. Rolf Larsson, till vänster, medverkar inte på lördag. Det gör däremot Jan Harg, Bertil Lindblom och Jan ”Bumba” Lindqvist.Foto: Pressbild

Trio me’ Bumbas musikaliska resa började på Söder i Stockholm i maj 1957 och nådde höjdpunkten under 1960-talet. 1963 slog de igenom med Spel-Olles gånglåt och blev förband till The Beatles på en spelning i Eskilstuna sporthall.

Fem år senare släpptes Trio me’ Bumbas mest kända låt Man ska leva för varandra på singel. Den låg på Svensktoppen i 25 veckor, 10 av dem på första plats.

Men allt har inte varit tjo och tjim för orkestern. 2002 avled sångaren Tommy Wener under en spelning i Västerbotten och Rolf Larsson, som till och från hade ersatt Tommy under en sjukdomsperiod, tog plats i gruppen.

Den välkända trion är nu inne på sitt 56:e turnéår och gör på lördag kl 15 .00 (Obs! Ändrad tid) en spelning i Södertälje, dock utan Rolf Larsson.Med en repertoar på 250 melodier och ett flertal guldskivor i bagaget blir det inga svårigheter för Trio me’ Bumba att fylla ABF-huset med välkänd och uppskattad musik och sång.

– Det blir mycket nostalgi från förr på lördag, Vi ser mycket fram mot den här spelningen, vi räknar Södertälje som vår hemmaplan, säger Jan ”Bumba” Lindqvist.

Det står tyvärr fel tid i fredagens pappers-LT, det är kl 15.00 som gäller. LT beklagar misstaget.

Annons
Annons
Annons