Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Mat på bioduken under årets mässa

+
Läs senare

Under årets livsmedelsmässa står veganska rätter sida vid sida med charkdiskar. Ny för i år är Södertäljes matfilmsmässa, där flera lokala bidrag ställer upp.

Ulku Akyuz håller på att lansera turiska Maydem i Sverige. Företaget säljer vegansk färdigmat till restauranger och butiker.

– Jag har hållit på i fyra månader, berättar Ulku Akyuz på engelska.

Här i stadshuset bjuder hon på salladsrullar, fyllda med kikärtor, olika nötter och kryddor.

Marie Wallum har precis smakat på en.

– De var väldigt goda, säger hon efter att just ha läppjat på musten från Järna Musteri.

Många företag på plats använder lokala råvorar, så som Järna Musteri. Man samlar bland annat in frukt från trädgårdar i Södertäljeområdet, för att undvika att mat slängs i onödan.

Utställare mötte besökare under årets livsmedelsmässa.

Annons
Annons